НОВИ РАЗКРИТИЯ ЗА „ГОСПОДАРИТЕ“: Магърдич Халваджиян отсвири БНТ – изплаши се от цензура от властта

БНТ изобщо не фигурира като опция пред „Господари на ефира“ – предаването, което от началото на годината е без дом заради изтеклия договор на Нова телевизия с братя Халваджиян и заради чутовния гаф на „бития“ репортер Митко Върбанов.

От 1 януари актьорите бяха разпуснати в неплатен отпуск. Пред Джуди Халваджиян обяви, че с брат му Магърдич водят преговори с няколко телевизии, като се спекулираше, че една от тях е ръководената от Коко Каменаров БНТ.

С телевизията-майка обаче изобщо не е имало преговори поради една много простичка причина – начина й на финансиране и статута й на държавна медия.

„БНТ е обществена телевизия и се финансира от държавата. „Господарите“ са доста критични в много отношения към хората, които управляват страната, независимо от коя партия са“, заяви Магърдич в интервю пред столичен седмичник и допълни, че няма шанс с брат му да правят „Господарите“ в студиата на „Сан Стефано“, тъй като всеки с по-големи правомощия в държавата би могъл да им оказва цензура.

От признанията на Халваджиян става още ясно, че шоуто за гафове няма да се завърне в ефира на Нова телевизия, докато медията е в продецура на подмяна на собственика си. В началото на месеца Комисията за защита на конкуренцията спря сделката за продажбата на акциите на MTG в Нова Броукастинг Груп на шведския милиардер Петер Келнер. Очертава се сделката да се проточи, което от своя страна означава, че „Господари на ефира“ няма да се излъчва и от март с 3, вместо с 5 предавания седмично, каквито слухове имаше.

„Във варианта с 3 предавания няма икономическа логика и той не е съществувал нито за нас, нито за телевизията. Това е абсурдно като хипотеза“, заяви Магърдич. 

На този етап тази година най-вероятно ще бъде нулева за „Господарите“. За подобен развод вече са подготвени и актьорите и репортерите на предаването, които си търсят нова работа им други електронни медии. Като Боби Ваклинов, например, който вече се е предложил на няколко телевизии (ВИЖ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"